Parket heropent zaak verkeersagressie

Cristophe Pieters, kan zijn zoontje Brent nauwelijks redden van een verkeersagressie en wordt daardoor gewond. Maar het Antwerps parket seponeert de zaak 'wegens andere prioriteiten'. Door tussenkomst van onze krant, heropent men het onderzoek.

Hugo Wilri

Christophe Pieters vertelt: "Brent, 5 jaar, is motorisch gehandicapt. Op 4 december 2009 wordt hij door de schoolbus thuis gebracht. Ik woon in de Dr Emiel Vandammestraat. De buschauffeur stopt op het hoekje in de Krekelstraat. Ik ga mijn zoontje daar ophalen. Een ongeduldige autobestuurder toetert al een tijd achter die bus. Ik haal mijn zoontje op en steek de straat over."

"Ik ben, duidelijk zichtbaar, midden op de weg. Maar dan komt er een grijze Peugeot met gierende banden aangereden. Ik kan nog net mijn zoontje wegtrekken. De auto raakt mijn rechterhand. De chauffeur, stopt even, stapt uit en rijdt verder. Twee andere personen, waaronder de buschauffeur, kijken verbijsteren toe en willen voor mij getuigen over deze grove verkeersagressie, met een stilstaande schoolbus. Dat kan niet, daar moet tegen opgetreden worden, stellen ze'. Ook voor de politie- Zuid waar aangifte gedaan wordt, lijkt alles duidelijk."

Intussen is Christophe een week werkonbekwaam, wat zijn werkgever een bom geld kost. Christophe wacht af van de administratieve afwikkeling van zijn zaak. Tien maanden later krijgt hij bericht van zijn verzekering dat het parket "deze zaak geseponeerd heeft wegens andere prioriteiten. De verklaring van de twee partijen zijn tegenstrijdig. De twee getuigen van het slachtoffer zijn niet verhoord". Politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens erkent dat er ergens in de administratieve afwerking van die verkeersagressie een 'ontbrekende schakel' is; een 'abnormale situatie', waardoor de getuigen niet verhoord zijn, en hij verwijst naar de persmagistraat van het parket voor opvolging.

Na eindeloze wachtmuziekjes kan de krant uiteindelijk de politierechtbank bereiken. Vier dagen later en nog veel meer wachtmuziekjes krijgen wij de persmagistraat Pol Van Tichel zelf aan de lijn die verklaart dat het parket "na nieuwe informatie (van GVA) het dossier opnieuw zal openen, ondanks vroegere seponering en dat de getuigen zullen worden verhoord".

Hugo Wilri

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio