Jambon: "N-VA niet bereid tot veel toegevingen in dossier BHV"

Jambon: N-VA niet bereid tot veel toegevingen in dossier BHV

Jambon: "N-VA niet bereid tot veel toegevingen in dossier BHV"

Print
N-VA wil niet al te veel toegevingen doen in het dossier rond de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat vertelde Jan Jambon, fractieleider in de Kamern in 'De Zevende Dag' op één. Ook hij wacht naar eigen zeggen vol ongeduld op de compromistekst van koninklijke verduidelijker en partijgenoot Bart De Wever die straks aan de zevende onderhandelende partijen wordt voorgelegd.

De Wever meldde vrijdag al dat alle partijen zullen moeten inbinden, ook zijn eigen N-VA.

"We weten dat de kortste weg naar een splitsing van BHV gaat via een globaal akkoord, maar zo'n voorstel is niet zuiver op de graat", aldus Jambon. "De marge voor ons zal erg klein zijn. Ten slotte hebben we de grondwet en de logica van de staatshervorming aan onze kant."

N-VA zou wel regionalisering van de vennootschapsbelasting willen opgeven. "Inzake fiscale autonomie moet er een doorbraak zijn. Dat kan via de personenbelasting en via de vennootschapsbelasting. Voor dat laatste staan wij wel alleen. Onze partij zal niet 100% binnenhalen wat we willen, dat is duidelijk."

Jambon heeft echter nog hoop op een goede afloop. Zo wil hij deze namiddag bewijzen dat zijn partij bekwaam is om een akkoord te vinden. Maar het Kamerlid waarschuwt dat er nadien ook nog onderhandeld moet worden over onder meer pensioenen en asiel- en migratie.

Lees ook: Bart De Wever verdeelt straks zijn compromistekst

.

Nu in het nieuws