Kennes: "Chinese investeerder wil Opel Antwerpen overnemen"

Kennes: Chinese investeerder wil Opel Antwerpen overnemen

Kennes: "Chinese investeerder wil Opel Antwerpen overnemen"

Print
Volgens vakbondsman Rudi Kennes (ABVV) is een Chinese investeerder bereid om de Opelfabriek in Antwerpen over te nemen. Dat vertelde hij zondagmorgen op de Antwerpse regionale televisiezender ATV. Het zou niet gaan om Geely, dat eerder het Zweedse Volvo overnam.

Kennes benadrukt dat zowel de werknemers, de installaties, de gronden als de gebouwen op de interesse kunnen rekenen. De kandidaat-overnemer zou ook wel wat zien in toeleveranciers zoals Johnsson Controls.

De investeerder zou drie jaar lang productie kunnen garanderen. Minimaal duizend werknemers zouden aan de slag kunnen.

Kennes hoopt alvast dat Nick Reilly, de topman van moederbedrijf General Motors (GM), op het bod ingaat.

Vlaams minister Ingrid Lieten maakte in hetzelfde debat dan weer bekend dat de Vlaamse regering bereid blijft om de terreinen van Opel Antwerpen op te kopen en die vervolgens ter beschikking te stellen van een nieuwe investeerder.

Maandag neemt Reilly contact op met de Europese ondernemingsraad en dinsdag moeten de Opelvakbonden het personeel informeren.

Bij een njet van Reilly zouden Europese acties volgen, zo waarschuwde Kennes.

Geen nieuw element

De situatie bij Opel Antwerpen blijft ongewijzigd, want ook na een gesprek met de Chinese kandidaat-investeerder vrijdag is er geen nieuw element in het dossier. Zo reageert Ann Wittemans, woordvoerster van Opel Antwerpen aan Belga. "De toestand blijft dan ook ongewijzigd, met het einde van de productie eind dit jaar."

Lees ook: Opel stopt zoektocht naar overnemer Antwerpse fabriek

.

Nu in het nieuws