Vijf kandidaten voor cultuurprijs

De Wilrijkse cultuurraad reikt in november voor de eerste keer een tweejaarlijkse cultuurprijs uit. De inwoners van het district kunnen zelf bepalen wie de prijs in de wacht sleept. Een jury weerhield vijf kandidaturen.

Luyten Luk

Het Lofttheater pakte dit jaar uit met de klassieke Griekse tragedie 'Trojaanse Vrouwen'. De academie voor Muziek en Woord & Accordeonensemble zorgen steevast voor hoogstaande opvoeringen. Gerd Leduc speelt een belangrijke rol in de samenwerking tussen toneelgroep Arsnoevoo en het Bananentejater. Naar aanleiding van 25 jaar Bananentejater schreef hij het blijspel 'Beminde parochianen', dat zeven keer succes oogstte. Staf Damen acteert en regisseert al veertig jaar in het Diontheater voor jong en oud.Onder zijn regie won het gezelschap een 'Gouden Joost' op het theaterparcours Vondeljuweel. Leon Ost tenslotte is marineschilder en al jarenlang voorzitter en bezieler van de Sint-Lucasgilde.

Tot 15 november kan de Wilrijkenaar stemmen voor zijn favoriet. Het stemformulier is terug te vinden op www.wilrijk.be en ligt in het districtshuis, bibliotheek De Kaeck en cultuurcentrum De Kern. De winnaars van de eerste cultuurprijs worden op vrijdag 26 november bekendgemaakt. De winnaar ontvangt naast een erediploma ook een geldbedrag dat kan worden gebruikt voor culturele doeleinden.

Luk Luyten

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio