Brepoels: "6-0 misschien beter dan 1-0"

Rode lantaarn Eupen heeft zaterdagavond brandhout weten te maken van STVV. Het werd maar liefst 6-0. Coach Guido Brepoels zoekt geen excuses, maar is hoopvol.

kscherpenberg

De Bilzenaar meent dat er zaterdag op de Kehrweg collectief werd gefaald. "We begonnen nog goed, maar na de 1-0 ging iedereen zijn eigen ding doen. Daarna vielen de andere doelpunten en was het vertrouwen bij ons helemaal weg", vertelde hij na afloop.

Brepoels ziet echter licht aan het einde van de tunnel. "We gaan hier samen uitkomen, daar ben ik 100% zeker van."

De oefenmeester, die STVV vorig seizoen naar play-off I wist te loodsen, beseft dat 6-0 een zware nederlaag is, maar achteraf gezien misschien wel beter dan een 1-0. "De spelers moeten beseffen dat ze er alles moeten voor doen en dan komen we er wel. We zullen het in de elf wedstrijden tot de winterstop met deze ploeg moeten doen", besluit hij .

Voor de Kanaries was het al de zesde nederlaag op rij.

De fans pikten dat alvast niet. Ze hielden de spelersbus bij aankomst in Sint-Truiden tegen. Ze belaagden de spelers en het bestuur. Ze zwaaiden eveneens met hun abonnementen. Guido Brepoels werd gespaard. Aanvoerder Peter Delorge kon uiteindelijk op de groep inpraten.

MEER OVER Eupen

MEER OVER VOETBAL