Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 17 oktober 9u15

Vandaag wordt dan een ronduit koude dag in Limburg. Het westen van de provincie heeft het meeste kans op opklaringen waardoor daar misschien net 10°C bereikt kan worden. Onder de bewolking in het oosten wordt het echter niet warmer dan 7 a 8°C. Er waait bovendien een matige noordoostenwind die het koudegevoel nog wat aanscherpt.

In de nacht naar maandag zakt de temperatuur afhankelijk van het moment waarop de opklaringen ons bereiken naar waardes tussen -2 en +2°C. We krijgen dan een zonnige voormiddag. Namiddag verschijnt er vanaf het westen stilaan meer bewolking maar het blijft nog tot middernacht droog. Het wordt dankzij de zon wat warmer in vergelijking met zondag, maar maxima rond 11 a 12°C zijn nog steeds wat te fris voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind spant in de loop van de dag aan van zwak tot matig in kracht.

Vanaf dinsdag breekt een zeer wisselvallige en gure periode aan.

rweytjens_fr

Dinsdag mogen we reeds vanaf de vroege ochtend periodiek regen en buien verwachten bij temperaturen die nog net boven de 10°C weten te klimmen. Namiddag kan een enkele bui gepaard gaan met een donderslag. Er waait dan een zwakke tot matige westenwind.

Woensdag blijft het zeer wisselvallig en wordt het ook nog eens een paar graden kouder. Vanwege de bewolking blijven de minima rond +3°C hangen, maar overdag wordt het hooguit een graad of 8. Op de Ardense toppen zou men wel eens de eerste sneeuwvlokken kunnen zien dwarrelen, al wordt het overdag nog wel veel te warm om een wit tapijtje te kunnen vormen.

Donderdagochtend ligt de temperatuur maar net boven het vriespunt. Samen met de snipverkouden bovenluchten zou dat ook in Limburg wel eens voor de eerste winterse buien kunnen zorgen, met misschien even een paar klodders natte sneeuw. Al snel worden dat bij oplopende temperaturen regenbuien, al kan er soms misschien ook nog hagel naar beneden komen. Het wordt opnieuw niet veel warmer dan 7 a 8°C. Voormiddag waait er een vrij krachtige zuidwestenwind, namiddag wordt dat een matige westenwind.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen