Het weerbericht voor Limburg

Update zaterdag 16 oktober 9u15

Vandaag wordt dan een ronduit koude dag in Limburg. Het westen van de provincie heeft het meeste kans op opklaringen waardoor daar misschien net 10°C bereikt kan worden. Onder de bewolking in het oosten wordt het echter niet warmer dan 7 a 8°C. Er waait bovendien een matige noordoostenwind die het koudegevoel nog wat aanscherpt.

In de nacht naar maandag zakt de temperatuur afhankelijk van het moment waarop de opklaringen ons bereiken naar waardes tussen -2 en +2°C. We krijgen dan een zonnige voormiddag. Namiddag verschijnt er vanaf het westen stilaan meer bewolking maar het blijft nog tot middernacht droog. Het wordt dankzij de zon wat warmer, maar maxima rond 11 a 12°C zijn nog steeds wat te fris voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind spant in de loop van de dag aan van zwak tot matig in kracht.

Vanaf dinsdag breekt een zeer wisselvallige en gure periode aan.

rweytjens_fr

Dinsdag mogen we periodiek regen en buien verwachten bij temperaturen die nog net boven de 10°C weten te klimmen. Namiddag is een donderslag best mogelijk. Er waait dan een zwakke tot matige westenwind.

Woensdag zit die 10°C er op de meeste plaatsen niet meer in. Vanwege de bewolking zal het 's ochtends niet veel kouder dan een graad of 4 zijn. Overdag is het een komen en gaan van buien, mogelijk zelfs met hagel aan boord.

Ook in het tweede deel van de week blijft het erg wisselvallig en koud. Overdag wordt het net geen 10°C en tijdens nachtelijke opklaringen flirt het kwik met het vriespunt.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen