Belg gevierendeeld aangetroffen in Dominicaanse Republiek

"Belg gevierendeeld aangetroffen in Dominicaanse Republiek"

In de Dominicaanse Republiek heeft vermoedelijk een georganiseerde bende een 58-jarige Belg in brand gestoken en gevierendeeld. Het stoffelijk overschot werd achtergelaten op een vuilnisbelt, zo schrijft De Telegraaf.

kscherpenberg

Luc Vandormael verliet België op zijn veertiende. Eerst ging hij naar Nederland om zich vorig jaar uiteindelijk te settelen in het zonnige vakantieoord. Daar werd hij plots het doelwit van een bende, die uit was op zijn vermogen. Dat beweert zijn dochter Pascale.

Onze landgenoot was aan de slag als systeembeheerder bij een centrum voor ruimteonderzoek en technologie. Naar Dominicaanse normen was hij dan ook rijk.

De politie meent dat de ex-vriend van zijn partner Suny (29), die de plaats van zijn vrouw July Nunez in nam, de hoofdverdachte is. "Van de autoriteiten horen we niets. Probleem is dat hij daar immigrant is, geen vaste verblijfplaats in Nederland meer heeft en van Belgische nationaliteit is. Dat maakt het niet gemakkelijker om zijn lichaam te repatriëren", klinkt het.