1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Artiesten palmen zelfs kelder van Studio Herman Teirlinck in

Artiesten en deejays palmen dit weekeind alle zalen en gangen van de gewezen Studio Herman Teirlinck in. Meteen een gelegenheid om het eindeloze gebouw te verkennen.

jrosquin

‘Pop up art space’ is een initiatief van Villanella, dat deze zomer introk in de gewezen theaterschool Studio Herman Teirlinck in de Maarschalk Gerardstraat 4. Zo’n 25 kunstenaars mochten installaties creëren in alle zalen, kamers en gangen van het gebouw, dat in een ver verleden ook dienst deed als luxehotel en bank.

Voor het eerst zal ook de kelder toegankelijk zijn. In die doolhof van kluizen en opbergkamers ging o.a. beeldhouwster Pascale Pollier aan de slag. Op de eerste verdieping trok Thomas Lebeer een kartonnen geluids- en lichtstudio op.

Een verdieping hoger maakte Gauthier Oushoorn een lichtsculptuur met levende duiven. In een zolderkamer zal Gerry De Smet zijn film ‘De wanen in ons’ tonen en zijn oeuvrecatalogus ‘See something/say something’ voorstellen.

Tijdens de kunsthow, die vrijdagavond (20-1u) , zaterdag (14-1u) en zondag (14-19u) te bezoeken is, zijn er doorlopend performances en deejaysets.

FH

www.villanella.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio