Eddy Merckx: "Zaak-Contador zeer eigenaardig"

Eddy Merckx: Zaak-Contador zeer eigenaardig

Eddy Merckx: "Zaak-Contador zeer eigenaardig"

Print
"Ik hoop dat ik Contador kan vertrouwen. Het zou een ramp zijn voor het wielrennen mocht blijken dat hij het vertrouwen niet waard is." Dat zegt Eddy Merckx in een interview met La Gazzetta dello Sport.

In de urine van Alberto Contador werden bij een controle tijdens de tweede rustdag van de Tour sporen van clenbuterol gevonden. Merckx gunt de vijfvoudige tour- en girowinnaar Contador voorlopig het voordeel van de twijfel.

"De controle vond in juli plaats, in augustus bleek de test positief en pas eind september werden de resultaten openbaar gemaakt. Ik vind dat bijzonder eigenaardig. Maar ik ben geen dokter. Je moet een specialist zijn om hier over te kunnen oordelen."

De bewering van dopingjager Ettore Torri dat alle wielrenners doping gebruiken, is bij de 65-jarige wielerkampioen in het verkeerde keelgat geschoten. "Er zijn al veel wielrenners geweest die een misstap begaan hebben en valsspelers zullen er altijd blijven. Maar we zijn op de juiste weg. Torri scheert op discriminerende wijze alle wielrenners over één kam. Hij heeft er een makkelijk doelwit uitgekozen."

Meer sportnieuws