Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 13 oktober 21u

Na een heldere nacht liggen de minima donderdagochtend dicht tegen het vriespunt. In de Kempen en lokaal ook elders is een graadje vorst in thermometerhut zelfs mogelijk. Op meerdere plaatsen ontstaat tegen de ochtend nevel op mist en die zou dus lokaal ook voor rijmplekken kunnen zorgen.

Elders komen er eerst mooie opklaringen voor maar in de loop van de dag zal de bewolking vanuit het noorden steeds meer terrein winnen. De temperaturen klimmen namiddag niet hoger dan 13°C.

Vrijdag blijft het meestal bewolkt. Af en toe zou er wat motregen of een licht buitje kunnen vallen, maar veel zal het zeker niet voorstellen. In de ochtend zorgen de wolken ervoor dat het niet kouder wordt dan zo'n 7°C en de maxima komen in de buurt van 13°C uit. Vanaf de late avond tot het tweede deel van de nacht naar zaterdag gaat het dan flink doorregenen. Op de meeste plaatsen valt tussen 5 en 8 liter per vierkante meter.

Zaterdag begint de dag met enkele opklaringen maar al snel krijgt de bewolking de bovenhand en komen er vanuit het noordwesten buien opzetten. Het blijft tot de avond wisselvallig, al kan het op de ene plaats meestal droog blijven terwijl op de andere plek de ene bui na de andere passeert. De minima schommelen rond 5 a 6°C en namiddag worden maxima tot 13 of lokaal 14°C bereikt.

Zondag blijft het droog. Het westen heeft het meeste kans op opklaringen. Of ook het oosten kan rekenen op mooie zonnige perioden moeten we nog even afwachten aangezien een wolkenzone in het oosten dicht tegen onze provincie aanleunt. Het blijft wel erg fris met minima net boven het vriespunt en maxima in de buurt van amper 10°C.

Maandagochtend is het dan echt koud met kans op lichte vorst. Overdag klimt de temperatuur naar een graad of 11 a 12.

Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig. Het blijft bovendien fris, zeker overdag met maxima niet veel hoger dan 10°C. De minima hangen in sterke mate af van de bewolkingsgraad.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN