"Brusselse Ring dreigt tweede Oosterweel te worden"

Brusselse Ring dreigt tweede Oosterweel te worden

"Brusselse Ring dreigt tweede Oosterweel te worden"

Print
Open Vld dringt aan op een snellere en globale aanpak van de verbeteringen aan de Ring rond Brussel. De mobiliteitsstudie, waarvan de resultaten donderdag in het Vlaams Parlement worden besproken, is slechts een eerste fase in een nog lange vergunningenprocedure waarbij nog geen definitieve keuzes worden gemaakt.

“Het dossier van de slimme verbreding van de Ring dreigt een tweede Oosterweel te worden indien de Vlaamse Regering niet dringend de volgende stappen zet in de vergunningenprocedures”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Irina De Knop (Open Vld).

“Bovendien hebben we de indruk dat de Vlaamse Regering maar een half-half oplossing nastreeft om een clash met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te ontlopen. Vak Noord en vak Zaventem moeten als één geheel bekeken worden.”

"De mobiliteitstudie toont aan dat een slimme verbreding van beide zones van de Ring, mits een combinatie van andere maatregelen zoals een uitbreiding van het openbaar vervoer, de beste optie is."

"In 2004 heeft de Vlaamse Regering de beslissing genomen om de Ring rond Brussel aan te passen. Ondertussen zijn we al medio 2010 en is een aanpassing in geen velden of wegen te bespeuren."

Nu in het nieuws