"Absurd flitspalenbeleid botst op zijn eigen grenzen"

Absurd flitspalenbeleid botst op zijn eigen grenzen

"Absurd flitspalenbeleid botst op zijn eigen grenzen"

Print
“Als Vlaanderen wordt omgebouwd in een bos vol flitspalen, is het logisch dat het PV’s regent. De opgelegde snelheidslimiet is dikwijls onredelijk en ook de voorzichtige automobilist loopt wel een paar keer tegen zo’n flitslamp", zegt Jean-Marie Dedecker (LDD).

"Logisch dus dat steeds meer automobilisten naar de politierechter stappen om hun boete aan te vechten. Maar als in het parket van Antwerpen 61 mensen voltijds van die lichte overtredingen zitten te verwerken, is dat meer een belastingkantoor dan een parket. En de politiezones doen ijverig mee omdat ze een deel van de opbrengst via het boetefonds binnenhalen.”

LDD is vooral ongerust over het voorstel van het parket om de boetes voortaan allemaal verplicht te innen, zodat de automobilist pas nadien kans krijgt om ze te betwisten. De politierechtbank zou dus, voor wie protesteert, pas achteraf optreden.

“Dit is de omgekeerde wereld, en kan echt niet door de beugel", zucht Jean-Marie Dedecker. "De rechten van de burger om elk PV tegen hem te kunnen aanvechten mag niet in vraag worden gesteld. Je laat een verdachte toch ook niet vooraf een gevangenisstraf uitzitten, om de rechtbank achteraf te laten beslissen of dat wel dergelijk terecht was?”

Nu in het nieuws