Stadsbestuur zoekt uitbater voor Bau-huis

Print
Sint-Niklaas - De nieuwe evenementenhal Bau-huis opent deze zomer de deuren. De stad zoekt een concessionaris.

Het Bau-huis in de Noordlaan wordt de opvolger van de stadsfeestzalen in de Leopold II-laan. Die ruimen in juni plaats voor een woningbouwproject. De stadszalen werden beheerd door stadspersoneel. “Er vonden activiteiten plaats wanneer organisatoren een aanvraag indienden. Voor het Bau-huis gaan we op zoek naar een concessionaris die zelf initiatieven neemt”, zegt burgemeester Christel Geerts (sp.a).

Het Bau-huiscomplex biedt veel mogelijkheden. De hal van 1.410 vierkante meter vormt een ideale locatie voor grote beurzen. Door zijn centrale ligging blijft Sint-Niklaas hiervoor een veel gevraagde locatie. De parkings van Wilma en NMBS (in de Siniscoop) liggen hiervoor ook ideaal.

Naast de hal bevindt zich een kleinere zaal van 640 m², geschikt voor optredens. Aan de andere kant kan de bezoeker in een foyer en een café terecht. “In de concessievoorwaarden worden wel beperkingen opgelegd qua podiumactiviteiten”, merkt de burgemeester nog op. “Het kan niet de bedoeling zijn te concurreren met de stadsschouwburg en concertzaal De Casino.”

KODE

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio