Kruispunt N41-Biezestraat wordt veiliger

Print
Hamme - Het kruispunt N41-Biezestraat krijgt een opgeblazen fietsopstelstrook (OFOS). Dat zei minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams parlement.

Enkele jaren geleden werden de kruispunten van de N41 met de Neerstraat, Broekstraat, Veldstraat en Noordstraat veilige kruispunten met verkeerslichten, afslagstroken, verhoogde fietspaden en oversteekplaatsen voor voetgangers. Later volgden aan de kruispunten ook camera’s.

Toch bleef de Biezestraat, het drukste kruispunt op de N41, onveilig voor fietsers en voetgangers. Het actiecomité N41 en het gemeentebestuur vragen allang de herinrichting van dit kruispunt.

Op de vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V) naar de plannen voor de herinrichting van het kruispunt N41-Biezestraat te Hamme antwoordde minister Crevits dat een opgeblazen fietsopstelstrook (OFOS) wordt bijgeplaatst aan de kant van de Bunt en dat de fietsvoorzieningen worden aangepast.

Een OFOS is een opstelstrook voor fietsers en snorfietsers bij kruispunten. Die bestrijken de gehele breedte van de rijbaan aan een zijde. Fietsers en snorfietsers staan op een OFOS tussen het kruispunt en de achter hun wachtende rijbaangebruikers.

Over de wenselijkheid en de juiste inplanting van stopplaatsen voor De Lijn op de N41 wordt volgens Crevits nog overlegd.

WO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio