Anja Hermans vangt bot voor hof van beroep

Anja Hermans vangt bot voor hof van beroep

Anja Hermans vangt bot voor hof van beroep

Print
Beveren-Waas - Anja Hermans (29) vocht voor het Gentse hof van beroep haar straf aan. Ze werd veroordeeld voor het binnendringen van de kerncentrale in Doel. De procureur-generaal wil de strafmaat niet wijzigen.

Anja Hermans werd op 2 maart 2009 veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht maanden en een effectieve boete van 1.100 euro. Ze stond terecht omdat ze tien keer de kerncentrale van Doel was binnengedrongen. Ze deed dit naar eigen zeggen om te bewijzen dat de centrale niet genoeg beveiligd is. Beheerder van de centrale Electrabel zegt dat er niets mis is met de beveiliging en stelde zich burgerlijke partij. Ze vroegen met succes een straatverbod voor Anja Hermans, ze mag niet meer in de buurt van de centrale komen. Hiervoor gaat Hermans nu in de tegenaanval.

“Anja houdt van beestjes en plantjes. De kerncentrale van Doel heeft een ongeschonden natuurgebied waar Anja graag in wandelt. Een straatverbod in openbare ruimte is een absurde strafmaat”, luidt het bij de verdediging. “Ze werd gesignaleerd in de buurt van de centrale. Wil dit zeggen dat men haar bespiedt?”

De procureur-generaal wilde echter van geen toegeven weten. “Het is niet de taak van individuen om de veiligheid aan te tonen.”

De procureur vraagt dan ook een handhaving van de opgelegde strafmaat.

BABO

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio