Vader verdacht van schudden met baby

Print
Geel - De rechtbank boog zich dinsdag over de zaak van Ive V. uit Geel. Die wordt er van verdacht zijn zoontje door elkaar te hebben geschud.

De feiten dateren van 16 februari 2007. Het baby’tje van acht maanden werd toen in subcomateuze toestand en met een hersenbloeding naar het ziekenhuis gebracht door Ive V. zelf. De man gaf enkele maanden later - hij werd pas in augustus van dat jaar verhoord naar aanleiding van een ander incident waarbij hij zijn partner bedreigde - toe dat hij één keer met het kind geschud had.

Volgens de burgerlijke partij én het Openbaar Ministerie was de schuld van V. overduidelijk. “Het kindje werd opgenomen in het UZ in Leuven en moest twee schedelboringen ondergaan”, zegt meester Bieke Verhaegen, aangesteld als voogd voor het ondertussen vierjarige kind. “In mei van dat jaar was er ook nog een incident met de moeder van het kind. Het is duidelijk dat Ive V. agressief is.”

De verdediging gaat voor de vrijspraak. “Het kind was die dag en de dagen ervoor al niet goed. Ive V. heeft het inderdaad opgepakt en er één keer mee geschud omdat de baby het bewustzijn had verloren. Het was een reflex in paniek. Hij is daarna direct naar het ziekenhuis gereden. Er is overigens nooit onderzocht wat er de dagen voor het incident eventueel zou kunnen gebeurd zijn.” Het is kind is ondertussen volledig hersteld. Vonnis op 9 november.

VTT

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio