Familieleden treuren om verongelukte mountainbiker

Print
Olen - De mountainbiker die maandag verongelukte in Olen is Guido Teughels (58) uit Battel bij Mechelen. Hij was samen met zus Maria (81) en broer Michel Teughels een van de laatste zaakvoerders van de Battelse familiezaak Teughels Kinderen. Die sloot twee jaar geleden de deuren.

“Guido ging vooral machines leveren bij klanten. We gingen nu nog een mooie oude dag slijten”, zegt Maria. “Guido en ik waren vrijgezellen en woonden samen. We hadden het heel goed”, zegt Maria.

“Guido kon zonder een vrouw, maar niet zonder zijn fiets. Toen hij maandagochtend het zonnetje zag, is hij vertrokken voor een fietstochtje naar de Kempen. Dat is heen en terug zo’n 140 kilometer, maar dat maakte voor onze Guido niet uit.”

Maandagnamiddag stak Guido het kruispunt aan de Lichtaartseweg in Olen over. “Links in de straat stond een bulldozer. Mogelijk heeft hij daardoor de auto niet zien aankomen”, zegt Maria met de tranen in haar ogen. Guido werd door de auto gegrepen en overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Guido was erg sportief. “In zijn vrije tijd heeft hij nog ballet gedaan met Anouchka Balsing. Het zal stil worden in huis”, treurt Maria. De uitvaart heeft zaterdag om 11.30u plaats in de Sint-Jozefkerk van Battel.

LDN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio