Giants fluitend door in Beker van België

Giants fluitend door in Beker van België

Giants fluitend door in Beker van België

Print
Met overdonderend overwicht snelden de Antwerp Giants voorbij tweedeklasser Fleurus de kwartfinale van de Beker van België in: 52-109.

Het verschil tussen een topploeg uit de hoogste afdeling en een staartploeg uit een reeks lager toonde zich vanaf de eerste seconde. In een minuut was de 5-0-voorgift weggedriepunterd door Hopkins en Strickland. Tot 15-15 kon de thuisploeg nog wel aanklampen, maar al snel begonnen de Giants weg te lopen: 21-26. Moors brandde los in de tweede beurt met een 7 op 7, opgewaardeerd met drie bommen.

Zo kwam een 0-17-demarrage tot stand die een 23-29 omtoverde tot 23-46. Wedstrijd beklonken natuurlijk, waardoor de Giants bij momenten aan showtime konden denken. Hoogtepunt daarbij was de alleyoop die Hopkins aanbood aan Oveneke, een vent vol vertrouwen na zijn prachtmatch tegen Aalstar.

Het grootste gevaar dat in zo’n duel opdoemt, is onderschatting, maar de Antwerpenaars hielden die dreiging dankzij een degelijke defense ver weg. Na rust (32-57) was het geen wedstrijd meer. Bij 41-71 stond de dertiger op het bord, even later bij 41-84 de veertiger. Coach Eddy Casteels kon in het slotkwart alle Amerikanen wat rust op de bank gunnen en met zijn jong talent de kloof nog wat verder uitbouwen. Uiteindelijk kwam een behoorlijk onthutsende 52-109-uitslag tot stand.

Nog merkwaardig: alle elf Antwerpenaars scoorden, in totaal vlogen 15 driepunters binnen en Salah Mejri nam er daarvan twee voor zijn rekening.

LuHe

Antwerp Giants: Moors 17, Oveneke 8, Van der Jonckheyd 3, Hopkins 18, Mwema 6, Black 12, Donkor 8, Strickland 8, Guillemyn 2, Rademakers 9, Mejri 14, Brown 4.

Meer basketbal