Houtbewerkers uit Estland op stage in Westerlo

Houtbewerkers uit Estland op stage in Westerlo

Houtbewerkers uit Estland op stage in Westerlo

Print
Westerlo - Tevreden blikt directeur Tõnu Armulik, samen met zeven leerkrachten houtbewerking, van de Talinn Construction School, terug op hun stage in de Vrije Sint-Lambertusschool in Westerlo.
Tijdens de week van 4 tot 8 oktober namen ze deel aan het schoolprogramma van de afdeling houtbewerking. Ze maakten kennis met het Vlaamse onderwijssysteem en kregen de kans om, samen met de Vlaamse leerlingen, de houtverwerkende nijverheid in de buurt te bezoeken.

De Estse houtbewerkers waren onder de indruk van de organisatie en de structuur van de afdeling hout. Ook de variatie in gebruikte materialen en houtsoorten is ongekend in Estland. Ze ervoeren de Vlaamse leerlingen als gedisciplineerd, leergierig en taalvaardig. Omgekeerd waren de Westelse leerlingen fier op de interesse uit Estland.

Bij het bezoek aan de houtverwerkende nijverheid in Westerlo waren ze verrast dat de eerder kleinschalige ondernemingen zo goed uitgerust waren.

In april 2011 zullen de leerkrachten houtbewerking, samen met hun technisch adviseur, van Westerlo op hun beurt een stage lopen in de Talinn Construction School in Estland.

Op de foto staat de Estse delegatie, samen met de directie en de leerkrachten hout van de Vrije Sint-Lambertusscholen van Westerlo.

Jan SPRUYT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio