Telenet schrapt vijf zenders

In het Antwerpse ex-zendgebied van Integan in Hoboken en Schoten stopt Telenet binnen enkele weken de analoge uitzending van BBC World News, France 2, France 3, TVE en TRT. Daarnaast verschuiven veertien zenders van kanaal. Voor de digitale televisieklanten en voor analoge kijkers van buiten dat zendgebied verandert er niets.

wverhaert

"Het Telenet-netwerk is in verschillende stappen gegroeid en is daardoor niet homogeen. Zo is in de Antwerpse regio het analoge kabeltelevisieaanbod vandaag zeer breed", luidt het bij het Mechelse bedrijf. "Een aantal minder bekeken analoge zenders neemt daar op de kabel immers zeer veel ruimte in."

Op 26 oktober en 9 november voert Telenet een aantal wijzigingen door. Door het zenderaanbod aan te passen en de beschikbare ruimte op de kabel zo optimaal mogelijk in te vullen, wil Telenet de groei van digitale televisie- en internetdiensten op de kabel verder ondersteunen. Daarom stopt het bedrijf de analoge uitzending van vijf minder bekeken zenders: France 2, France 3, BBC World News, TVE en TRT. Deze zenders zijn vanaf dan enkel digitaal te bekijken.

"Gezien het aanbod aan internationale en gespecialiseerde zenders digitaal veel ruimer is, kan Telenet anderstalige kijkers daar efficiënter bedienen." Alle Vlaamse zenders blijven beschikbaar in het analoge televisieaanbod.

Telenet belooft een uitgebreide communicatie om de klanten in de Antwerpse regio zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden.MEER OVER digitaal

Meer nieuws uit stad en rand

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio