Leerlingen van Sint-Lambertus trekken de kaart van de kunst

Leerlingen van Sint-Lambertus trekken de kaart van de kunst

Leerlingen van Sint-Lambertus trekken de kaart van de kunst

Print
Westerlo - Middenschool Sint-Lambertus Westerlo, afdeling Veerle, trekt de kaart van kunst met het jaarthema ?Zie er wat in'.
Kunstkring Laakdal engageerde zich via 11 kunstenaars om de leerlingen van de school kennis te laten maken met hun werk. De leerlingen worden in de dagelijkse lespraktijk geconfronteerd met die werken, verspreid over de school. Ze kiezen één werk uit en gaan met de hulp van de kunstenaars zelf aan de slag om hun creativiteit tot uiting te brengen.

Ze krijgen uiteraard uitleg over de technieken en de drijfveren van de kunstenaars. Bovendien zal elke leerling een gedicht schrijven over een kunstwerk. Donderdagavond 30 september werd het startschot gegeven met een feestelijke opening met muziek en poëzie, verzorgd door leerlingen en leerkrachten van de school. De schepen van cultuur van Laakdal sprak over het belang van communicatie tussen kunstenaars en leerlingen. Dit project zal een gans schooljaar in beslag nemen. We zijn overtuigd van een vruchtbare samenwerking tussen kunstenaars en leerlingen.

Jan SPRUYT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio