Staking bij Antwerp Ship Repair afgewend

Staking bij Antwerp Ship Repair afgewend

Staking bij Antwerp Ship Repair afgewend

Print
Bij scheepshersteller Antwerp Ship Repair, waar een herstructurering loopt, is een staking afgewend. De vakbonden wilden aanvankelijk morgen het werk neerleggen, maar die actie gaan niet door.

Het personeel wilde actie voeren tegen het niet naleven van beloftes door de directie.

Bij de scheepshersteller uit de Antwerpse haven werd begin deze zomer een herstructurering aangekondigd: 76 van de 200 banen moeten er verdwijnen.

Uiteindelijk werd begin oktober een ontwerp van sociaal akkoord bereikt. Maar, zo zegt ABVV Metaal-secretaris Luc Van der Vinck in naam van het vakbondsfront, de directie heeft nu een aantal beloftes verbroken. Het bedrijf is al gestart met het versturen van brieven naar die werknemers die het bedrijf moeten verlaten of wie op brugpensioen gaat.

Brugpensioen

Dat is volgens de bonden tegen alle regels in zolang er nog geen teksten op papier staan. Bij de naakte ontslagen zijn ook beschermde werknemers. En er is nog geen bankgarantie voor de tegemoetkomingen voor wie op brugpensioen gaat.

Het bedrijf heeft nu de ontslagen voor de beschermde werknemers ingetrokken. Ook de brieven worden geannuleerd. Daarop blazen de vakbonden hun voorgenomen actie af.

Antwerp Ship Repair is in Antwerpen de enige scheepshersteller voor schepen van grote omvang.