Donderdag staking bij Antwerp Ship Repair

Donderdag staking bij Antwerp Ship Repair

Donderdag staking bij Antwerp Ship Repair

Print
Bij scheepshersteller Antwerp Ship Repair, waar een herstructurering loopt, wordt donderdag voor onbepaalde tijd het werk neergelegd. Dat zeggen de bonden woensdag.

Het personeel voert actie tegen het niet naleven van beloftes door de directie. Bij de scheepshersteller uit de Antwerpse haven werd begin juli een herstructurering aangekondigd: 76 van de 200 banen moeten verdwijnen.

Uiteindelijk werd begin oktober een ontwerp van sociaal akkoord bereikt. Maar, zo zegt ABVV Metaal-secretaris Luc Van der Vinck in naam van het vakbondsfront, de directie heeft nu een aantal beloftes verbroken. Het bedrijf is al gestart met het versturen van brieven naar die werknemers die het bedrijf moeten verlaten of wie op brugpensioen gaat.

Brugpensioen

Dat is volgens de bonden tegen alle regels in zolang er nog geen teksten op papier staan. Bij de naakte ontslagen zijn ook beschermde werknemers, wat tegen de afspraken is. En er is nog geen bankgarantie voor de tegemoetkomingen voor wie op brugpensioen gaat.

Donderdag wordt vanaf 06.00 uur het werk neergelegd en dit voor onbepaalde duur, aldus Van der Vinck. De vakbonden vragen tevens de verzoening aan.

Antwerp Ship Repair is in Antwerpen de enige scheepshersteller voor schepen van grote omvang.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio