Provincie investeert miljoenen

Provincie investeert miljoenen

Provincie investeert miljoenen

Print
Antwerpen - De Antwerpse provincie plant grote investeringen in 2011 en dat zonder belastingverhoging. Op het lijstje staan onder meer Studio Herman Teirlinck en het Sportpaleis.

Studio Herman Teirlinck

De provincie Antwerpen zet in de begroting 2011 2 miljoen eruo opzij voor de aankoop van het gebouw van Studio Herman Teirlinck aan het Mechelseplein in Antwerpen. “Daar komt in 2012 nog eens een miljoen bij voor de renovatie van het gebouw”, zegt Ludo Helsen (CD&V), gedeputeerde voor Cultuur. “We zoeken nog partners om op deze plek een cultureel innovatief kunstencentrum uit te bouwen.”

STANDPUNT: Provincie of niet, als de kwaliteit maar goed is

Zwembad De Nekker

De zwaarste investering volgend jaar is de bouw van het zwembad in het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Het prijskaartje bedraagt 16,3 miljoen euro. De werkzaamheden beginnen in april volgend jaar. De eerste zwemmers duiken normaal op 1 november 2012 in het zwembad.

Uitbreiding scholen

Gedeputeerde voor Onderwijs Inga Verhaert (sp.a) heeft voor volgend jaar twee grote bouwplannen. PIVA, het Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen, krijgt een oefenrestaurant, multifuntionele leslokalen en een administratief gedeelte voor het volwassenonderwijs (5,5 miljoen euro). Aan de Italiëlei en de Noorderlaan komt de campus electromechanica van de Plantijn Hogeschool. “De campus in Boom is gewoon te klein geworden”, zegt Verhaert.

Sportpaleis

Het dak van het Sportpaleis is nog maar net afgewerkt of de provincie Antwerpen loopt alweer met nieuwe renovatieplannen rond. Volgend jaar en in 2013 zal telkens 5 miljoen euro geïnvesteerd worden in de volledige renovatie van de binnen- en buitenzijde.

Dominicanerklooster

De krakers in het Dominicanerklooster in de Provinciestraat in Antwerpen maken plaats voor een kanniscentrum van Sociale Economie, Diversiteit, Armoede en Wijkwerking. Het gebouw is al eigendom van de provincie Antwerpen. De kostprijs bedraagt 4 miljoen euro.

Sacha Van Wiele

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio