'Smoorverliefd' opent Filmfestival Gent

Print
Dinsdagavond is in Gent het 37ste Filmfestival van start gegaan met de première van de Vlaamse film 'Smoorverliefd', een romantische komedie van Hilde Van Mieghem.

"Een droom die uitkomt", zei Van Mieghem. "Als je buitenkomt bij die film, dan heb je een goed gevoel, dan heb je zo'n zin in het leven, in seks, in lust. Daarom moeten mensen naar de film gaan kijken."

"Ik vind het een grote eer om mijn film hier op de openingsavond van het festival te mogen voorstellen. Maar vanavond is het voorspel, het echte vuurwerk is voor 8 december", aldus nog Van Mieghem. Op 8 december verschijnt de film in de bioscoopzalen.

Ook dochter Marie Vinck heeft een rol in 'Smoorverliefd'. Minister van Media Ingrid Lieten was alvast enthousiast: "Het was een film met sterke vrouwen, niet alleen voor, maar ook achter de camera."

Het Filmfestival van Gent loopt nog tot en met zaterdag 23 oktober. Er worden meer dan 100 films vertoond. Op het einde worden de World Soundtrack Awards uitgereikt, een van de belangrijkste muziekprijzen in de filmindustrie.

Nu in het nieuws