Rudy Van Eysendeyk wordt "vader van alle oud-studenten"

De oud-studenten van de Universiteit Antwerpen krijgen voor het eerst een boegbeeld. Rudy Van Eysendeyk, die begin dit jaar afscheid nam als directeur van de Zoo, neemt de honneurs met plezier waar.

jrosquin

De ongeveer 42.000 oud-studenten of ‘alumni’ van de UA kunnen meer en beter worden betrokken bij de werking van de universiteit, vindt rector Alain Verschoren. Daarom ging hij op zoek naar een boegbeeld, een soort ambassadeur die de alumni en de universiteit dichter bij elkaar kan brengen.

Rudy Van Eysendeyk lijkt de geknipte figuur voor deze pioniersfunctie. De voormalige directeur van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen heeft een rijke ervaring, een zeer breed netwerk en de nodige communicatieve vaardigheden. En hij heeft tijd, want begin dit jaar beëindigde hij zijn fraaie loopbaan.

Alles is relatief

“Alles is relatief”, lacht Van Eysendeyk. “Want soms lijkt het alsof ik het nog drukker heb dan vroeger. Ik ben bestuurder van verscheidene ngo’s en andere verenigingen. Bij mijn afscheid van de KMDA had ik aan mijn vrouw beloofd om vanaf nu alle vrijdagen vrij te houden, maar dat is tot nu toe slechts drie keer gelukt.”

Toch is Van Eysendeyk van plan om werk te maken van zijn taak als super-alumnus. “Ik ben zeer vereerd. Heel veel alumni bekleden sleutelposities in onze regio”, zegt hij. “Door de contacten met hen op te voeren, kunnen we de universiteit beter integreren in de Antwerpse samenleving. Daarbij wil ik graag als katalysator fungeren.”

Van Eysendeyk heeft toegezegd om super-alumnus te blijven tot het einde van dit academisch jaar. Daarna wordt zijn madaat geëvalueerd en eventueel met een jaar verlengd.

LM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio