Pfizer investeert 61 miljoen in België, 100 nieuwe banen in Puurs

Pfizer investeert 61 miljoen in België, 100 nieuwe banen in Puurs

Pfizer investeert 61 miljoen in België, 100 nieuwe banen in Puurs

Print
Puurs - De Amerikaanse farmareus Pfizer heeft besloten 61 miljoen euro in zijn twee vestigingen in ons land te pompen. In Puurs en Zaventem zouden zo 170 extra banen gecreëerd worden.

In Puurs worden voornamelijk inspuitbare geneesmiddelen geproduceerd. In een nieuw productiecentrum zal er een nieuw type spuit met twee kamers worden gemaakt. Dit vergt een investering van 32 miljoen euro.

In Puurs komt eveneens een proeffabriek voor vaccins en steriele geneesmiddelen. Het gaat hier om relatief bescheiden volumes van een zevental nieuwe geneesmiddelen die wereldwijd nog worden uitgetest in zogenaamde klinische fase III-studies, de op één na laatste stap voordat deze geneesmiddelen op de markt kunnen worden gebracht. Toch is dit goed voor een investering van ongeveer 18 miljoen euro.

Ten slotte worden ook enkele vervangings- en onderhoudsinvesteringen gedaan.

Volgens fabrieksdirecteur Julien Deneve van de Pfizer-vestiging in Puurs is dat niet allemaal vanzelfsprekend in deze crisistijd waarin heel wat patenten verlopen zijn. "Dat, gepaard gaande met verhoogde kosten van de research en de verhoogde druk op de verkoopprijzen brengt de volledige farmaceutische industrie toch wel in verdrukking".

Goed nieuws is er ook voor de vestiging in Zaventem. De activiteiten van het onderzoekscentrum voor diergeneeskunde in het Britse Sandwich worden integraal overgebracht naar ons land. Deze investering wordt op 1,4 miljoen euro geraamd.

In Puurs worden - eens op kruissnelheid - honderd arbeidsplaatsen gecreëerd. In Zaventem waar een nieuwe onderzoeksafdeling komt, zijn er dat zeventig.

Pfizer telt vandaag in ons land bijna 3.000 werknemers.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio