Alonso verwacht steun ploegmakker Massa

Alonso verwacht steun ploegmakker Massa

Alonso verwacht steun ploegmakker Massa

Print
De ontknoping van het Formule 1-seizoen belooft bijzonder spannend te gaan verlopen. Er staan nog drie WK-manches op het programma. Fernando Alonso (Ferrari) hoopt dat zijn Braziliaanse ploegmakker Felipe Massa hem een beetje kan helpen.

De Australiër Mark Webber (Red Bull) beschikt over de beste papieren. Hij heeft veertien punten meer dan de tweevoudige wereldkampioen en Sebastian Vettel. Nummer vier Lewis Hamilton volgt al op 28 punten.

"Webber is daarom de enige die zich een relatief slecht weekend kan veroorloven", analyseert Alonso in een blog van Ferrari. "Als één van de andere vier coureurs een fout maakt, kan dit het einde betekenen van zijn kansen."

Alonso hoopt dat maatje Massa hem een dienst kan bewijzen door bijvoorbeeld in de laatste Grote Prijzen voor Webber en co te finishen. "Felipe kende de laatste twee races wat pech, maar hij is vastbesloten revanche te nemen op zichzelf en heeft de capaciteiten om op het podium te staan", klinkt het.

De Spanjaard wil ook dat de andere teamleden van Ferrari scherp blijven. "We moeten in perfecte harmonie samenwerken om snel alle geheimen van het circuit in Korea te ontrafelen. Op deze momenten kunnen zelfs de kleinste details de doorslag geven."

MEER SPORTNIEUWS