Food

Eet jezelf een weg naar meer energie

Print

Eet jezelf een weg naar meer energie

Je eten kan je meer energie geven en je doorheen een zware werkdag helpen, maar het is wel belangrijk dat je op je eten let en bepaalde voedingsstoffen zo veel mogelijk achterwegen laat. Wij helpen je een handje bij het krijgen van meer energie.

Eet vaak kleine maaltijden.

Hierdoor blijf je altijd achter met een miniem hongergevoel en dat helpt je lichaam om wakker te blijven. Wanneer je een vol gevoel hebt, geeft je lichaam een signaal om te relaxen en dat geeft je uiteraard niet de nodige energie. Probeer drie maaltijden per dag te eten en enkele snacks tussendoor.

Ontbijt

Eet meteen wanneer je wakker wordt. Het is belangrijk dat je ontbijt voordat je je klaarmaakt. Je lichaam heeft namelijk een hele nacht liggen 'vasten' en heeft nood aan wat voedingsmiddelen om je energie te geven. Wanneer je dus eerst eet, zal je ook sneller zijn gedurende de rest van de ochtend.

Vermijd nooit koolhydraten, vooral volle graanproducten zijn erg efficiënt om je gedurende lange tijd energie te geven. Wit brood en gezoete voedingsmiddelen geven je dan wel een energieboost, maar zorgen ook voor een energiedip enkele uren later. Zoek je heil ook niet altijd bij vlees, maar kies eens voor vegetarische opties. Soja is een perfecte vleesvervanger en bevat als enige evenveel voedingsmiddelen als vlees.

Heb je tussen de maaltijden door toch een dipje? Eet dan een banaan of drink een smoothie. Het fruit geeft je een ontzettende boost, waardoor je er weer een tijdje tegen kan. Bereid je vooraf voor op deze dipjes. Weet je van jezelf dat je van pittige dingen houdt? Koop dan enkele noten (niet gezout) om op te knabbelen. Zoetekauwen zijn gebaat bij een caloriearme chocomelk.

NIET TE MISSEN