Chileense president: "Bevrijding kompels ontroert iedereen"

De Chileense mijnwerkers die één voor één worden bovengehaald ontroeren heel de wereld, en ook de Chileense president Sebastian Piñera reageerde al geëmotioneerd. Hij woont de reddingsactie persoonlijk bij. "Dit ontroert ieder van ons."

ikerremans

Piñera hield een toespraak voor de menigte nadat de eerste kompel bevrijd was. "Deze reddingsactie is er één zonder weerga in de geschiedenis van de mensheid", zei Piñera. "Dit is nog nooit geprobeerd."

"We zagen met welke liefde en intensiteit hij zijn vrouw en zoon omhelsde en dat heeft ieder van ons in Chili ontroerd. Zij hebben ons getoond - net zoals de slachtoffers van de aardbeving in februari en zij die alles heropbouwen - dat als Chili zich in tegenspoed verenigt, dit land tot grootse dingen in staat is. We hebben de waarde van het geloof en de hoop leren kennen, de waarde van de vriendschap en de solidariteit."

Piñera benadrukte wel dat er nog veel werk voor de boeg is. "We moeten zonder pauze doorgaan tot iedereen is gered." De mijn zal niet opnieuw geopend worden voor de veiligheid echt gegarandeerd is. Het is niet het eerste ongeluk in de mijn.

Nu in het nieuws