Inbrekers krijgen tot 4 jaar cel en riskeren 500.000 euro schadevergoeding

Print
Hoogstraten - Drie inbrekers zijn woensdag door de rechter in Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 4 jaar. De voorlopige schadevergoeding die ze aan de 28 benadeelden moeten betalen bedraagt ruim 50.000 euro, maar kan nog oplopen tot 500.000 euro.

De veroordeelden pleegden de afgelopen 4 jaar in totaal 51 inbraken, voornamelijk in Maasmechelen en Lanaken. De 26-jarige Peter V. uit Hoeselt moet daarvoor 4 jaar de cel in en een geldboete van 550 euro betalen. Zijn 24-jarige kompaan Kim D. uit Maasmechelen kreeg 40 maanden cel. Een derde veroordeelde, de 26-jarige Danny V. uit Hoeselt, met 12 maanden achter de tralies. Enkel voor die laatste wordt de gevangenisstraf niet met de helft uitgesteld.

Peter V. en Danny V. stonden ook terecht voor brandstichtingen in een loods in Hoogstraten, in een bedrijvencomplex in Herentals en in de vuurwerkbunker van het Maasmechelse bedrijf Marfa Fireworks.

De 28 burgerlijke partijen, vooral verzekeringsmaatschappijen, krijgen voorlopig 50.000 euro schadevergoeding van de daders. De debatten rond de afhandeling van de burgerlijke belangen worden op 18 mei 2011 heropend en dan kan dat bedrag nog vertienvoudigd worden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio