De Crem ontkent onveiligheid voor militairen in Afghanistan

De Crem ontkent onveiligheid voor militairen in Afghanistan

De Crem ontkent onveiligheid voor militairen in Afghanistan

Print
Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) vindt niet dat hij de gevaren voor de militairen in Afghanistan onderschat. Dinsdag waren beelden te zien met daarop Belgische militairen tijdens een beschieting. "De beelden geven de juiste setting weer", zegt De Crem.

De militairen werden in een hinderlaag gelokt door de taliban in Afghanistan. De beelden dateren van juni 2009. Toen benadrukte minister De Crem nochtans dat de Belgische troepen niet betrokken waren in gevechten. Hij ontkent nu dat hij vorig jaar gelogen heeft.

"Er was toen een groot incident, maar dat is ook gerapporteerd geweest in de bevoegde commissie en in de Kamer. Sindsdien is er ook het wekelijkse perspunt opgestart, waarop alle incidenten worden meegedeeld", zegt De Crem nu.

"De beelden geven ook de juiste setting weer. Ze worden ook gebruikt in de opleiding om soldaten voor te bereiden op waar ze terechtkomen. We weten dat de opdracht in dat land onveilig is. Maar ik heb altijd gezegd dat de communicatie daarrond goed moest zijn. De soldaten verdienen meer dan een politiek opbod. Het belangrijkste is dat onze opdracht goed wordt uitgevoerd en dat er goed wordt gerapporteerd."

Nu in het nieuws