Laatste wedstrijd Geert Omloop: gescheurde nier en ziekenhuis

Laatste wedstrijd Geert Omloop: gescheurde nier en ziekenhuis

Laatste wedstrijd Geert Omloop: gescheurde nier en ziekenhuis

Print
Geert Omloop (36) heeft dinsdag in mineur afscheid genomen van de wielersport. De voormalige Belgische kampioen kwam in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen ten val op vier ronden van het einde. De renner van Palmans-Cras reed de wedstrijd wel nog uit maar bleek na afloop een nier te hebben gescheurd. Hij ligt momenteel op intensieve zorgen in een ziekenhuis in Brasschaat.

“Ik denk dat ik nog nooit zo heb afgezien op een fiets”, klonk het achteraf, heel stil. “Maar opgeven in mijn laatste wedstrijd als renner was geen optie.” Er kwamen tranen bij kijken, na de finish. Tranen van de pijn. “Voor andere emoties is er nu geen plaats. De pijn is ondraaglijk.”

"In eerste instantie dacht men dat de aanhechtingsspieren aan de rug geraakt waren", legt Marcel Omloop, vader van, uit. "Na de koers bevatte zijn urine echter bloed, waarop een verdere controle in het ziekenhuis zich opdrong. Wij wilden hem laten opnemen in het ziekenhuis van Herentals maar zover geraakten we niet. In Brasschaat werd Geert in allerijl opgenomen op intensieve zorgen. Daar stelde men een scheur vast aan de nier."

"Het is nu afwachten of er een heelkundige ingreep volgt. Geert zal wellicht nog een tijdje op intensieve zorgen moeten verblijven vooraleer hij kan worden overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals voor verdere revalidatie."

Meer sportnieuws