Centrum voor volwassenenonderwijs koopt kantoorgebouwen

Centrum voor volwassenenonderwijs koopt kantoorgebouwen

Centrum voor volwassenenonderwijs koopt kantoorgebouwen

Print
Berchem - Het Stedelijk Centrum voor Volwassenenonderwijs (SCVO) Antwerpen heeft de kantoorgebouwen van verzekeraar Winterthur pal naast haar eigen campus in Berchem aangekocht. Het Berchemse centrum voor volwassenenonderwijs breidt daarmee fors uit en wordt één van de grootste van Vlaanderen.

Het SCVO huist in een gebouwencomplex gelegen tussen de Grotesteenweg en het Brilschanspark en organiseert zowel dag- als avondopleidingen. Er zijn heel wat verschillende scholen gevestigd en je kan er momenteel terecht voor heel uiteenlopende cursussen: van haartooi, over webdesign tot diamantbewerking.

Door het kantoorgebouw naast de campus te annexeren wordt het SCVO in Berchem fors vergroot. “Er zal plaats zijn voor zo’n 1.500 extra cursisten. En we zullen heel wat extra opleidingen in de Berchemse campus kunnen organiseren”, legt Patrick Mariën divisiedirecteur van het stedelijke volwassenenonderwijs Antwerpen uit.

Verhuizen

Zo verhuizen bijvoorbeeld de opleidingen van Birm aan de Durletstraat in Antwerpen naar het Winterthurgebouw. Het gaat dan om economische graduaatsopleidingen als marketing, boekhouden, verzekeringen, enzovoort.

Ook Sité zal opleidingen als personenzorg en Nederlands voor anderstaligen naar de Berchemse campus van SCVO verplaatsen.

Daarnaast zullen de specifieke lerarenopleiding en de graduaatsopleidingen sociaal-cultureel werk, orthopedagogie, sociaal-cultureel werk, maatschappelijk werk en bibliotheekschool die momenteel op de Pestalozzi-campus in Antwerpen gegeven worden naar Berchem verhuizen.

Niet voor morgen

Het zal nog niet voor morgen zijn dat de SCVO-cursisten het nieuw verworven gebouw in kunnen palmen.

“De raad van bestuur van het stedelijk onderwijs heeft de aankoop van het kantoorgebouw van Winterthur bekrachtigd. Maar het is een kantoorgebouw, totaal ongeschikt om les in te geven. Dus moeten we het nog grondig verbouwen. De plannen daartoe zijn uiteraard nog niet getekend. Er zal nog heel wat tijd overheen gaan voordat de eerste cursisten in de schoolbanken plaatsnemen”, besluit divisiedirecteur Patrick Mariën.

Yves De Ridder

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio