Verminkte Afghaanse krijgt nieuwe neus

Verminkte Afghaanse krijgt nieuwe neus

Verminkte Afghaanse krijgt nieuwe neus

Print
Aisha, het verminkte tienermeisje uit Afghanistan dat vorig jaar op de cover van Time stond, heeft van een liefdadigheidsorganisatie in Los Angeles een neusprothese gekregen.

De foto van de toen 18-jarige Aisha zorgde wereldwijd voor commotie. Op 12-jarige leeftijd werd het meisje uitgehuwelijkt. Een relatie met de talibanstrijder zag ze echter niet zitten en ze zette het op een lopen.

Haar familie had geld ontvangen voor de deal, wat noodzakelijk was om te overleven. Een talibanchef veroordeelde Aisha echter voor ontrouw. Haar oren en haar neus werden als straf afgesneden. Uiteindelijk werd ze voor dood achtergelaten in de bergen.

Haar vader slaagde haar achteraf tot in een Amerikaans ziekenhuis te krijgen. Daar moest ze een wekenlange behandeling ondergaan.

Een liefdadigheidsorganisatie was zwaar aangeslagen en besloot een neusprothese te betalen. Later krijgt het meisje een volledige nieuwe neus, ook op kosten van de weldoeners.

Aisha had dinsdag een onderhoud met Maria Shriver, de vrouw Arnold Schwarzenegger, gouverneur van de Amerikaanse deelstaat Californië.

Nu in het nieuws