Kompany: "We verdienen positieve commentaar en respect"

Bij Vincent Kompany, dinsdagavond aanvoerder van de Rode Duivels, heersen er gemengde gevoelens na het 4-4-gelijkspel tegen Oostenrijk. De verdediger meent dat de Belgen erg verfrissend voor de dag kwamen, maar merkte eveneens op dat de nodige ervaring ontbrak.

kscherpenberg

Dat ons land goed bleef voetballen ondanks twee keer achter te komen, verdient volgens de 24-jarige speler van Manchester City heel wat positieve commentaar en respect.

"Dat het op het einde nog misloopt, is zuur. We wilden nog voor de 5-3 gaan. Dat is fout, maar enigszins te begrijpen", analyseert de voormalige Gouden Schoen in de kranten. Kompany verwijst daarbij naar het feit dat er op het einde vijf aanvallende spelers tussen de lijnen stonden. "Die denken natuurlijk meer aan aanvallen dan aan terugplooien. Het was een collectieve fout, geen fout van een individu."

Turkije

Volgens de Brusselaar zal die fout over enkele jaren niet meer gemaakt worden. Dan zouden de Duivels meer ervaring moeten hebben en "de boel dicht smijten".

Kompany meent ook dat de strijd nog niet gestreden is. "We staan nu een punt dichter bij Turkije. Dat betekent dat we het thuis kunnen afmaken tegen hen. Want ik geloof niet dat dit Oostenrijk zijn twee matchen tegen Duitsland en Turkije zomaar gaat winnen." De wedstrijd in Oostenrijk, de volgende in de EK-Kwalificatiecampagne, wordt naar verluidt dan ook cruciaal.

MEER OVER Oostenrijk

Meer voetbalnieuws