De Croo stelt "nucleair slagveld" vast

De Croo stelt nucleair slagveld vast

De Croo stelt "nucleair slagveld" vast

Print
Alexander De Croo, voorzitter van Open Vld, vergelijkt de huidige politieke impasse met een nucleair slagveld.

"Ik wil de vergelijking maken met 2007, toen Guy Verhofstadt gevraagd werd de impasse te doorbreken. Hij zei toen: Het is een slagveld. Ik, van mijn kant, stel vandaag vast dat het een nucleair slagveld geworden is", klinkt het in La Libre Belgique.

De Croo meent dat er drie jaar geleden nog op zijn minst een debat over de inhoud was. "Vandaag gebeurt er niets. Niets." Volgens de liberaal is dit de fout van N-VA en PS. Die twee dominante partijen zouden nochtans alle ruimte en alle tijd gekregen hebben om een gemeenschappelijke visie uit te werken over de organisatie van het land, meent De Croo.

De voorzitter van Open Vld is er ook niet over te spreken dat PS al meermaals een Plan B opvoerde. "Ik vind dat manipulatief: dat is de mensen schrik aanjagen. In Vlaanderen is 80% van de kiezers wel degelijk voor het behoud van België", zegt hij.

De Croo benadrukt nog eens dat zijn partij bereid is om te onderhandelen over een staatshervorming en die nadien te steunen vanuit de oppositie. "We vragen in ruil geen minister, maar er zou toch eindelijk een weg ingeslagen moeten worden."

Nu in het nieuws