Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 13 oktober 7u

Vanochtend komt er hier en daar nevel of mist voor maar op sommige plaatsen is het ook nog helder. In de heldere gebieden is de temperatuur tot dicht tegen het vriespunt kunnen zakken, met stevige grondvorst.

Laaghangende bewolking probeert zich vanuit het noorden op te dringen maar het is vanochtend niet in te schatten wanneer dat zal lukken. Mogelijk blijft het in het zuiden van de provincie zelfs meestal zonnig. De temperaturen die uiteindelijk bereikt kunnen worden hangen samen met de bewolking en lopen uiteen van 12°C tot 14°C.

Donderdagochtend liggen de minima tussen +2 en +5°C, afhankelijk van de opklaringen. Bovendien kan er op vele plaatsen mist ontstaan. Uiteindelijk zal de bewolking toch wel in de meerderheid komen en namiddag is een spatje motregen zelfs niet helemaal uitgesloten. De temperaturen klimmen niet hoger dan 13°C.

Vrijdag blijft het meestal bewolkt. Af en toe zou er wat motregen of een licht buitje kunnen vallen, maar veel zal het zeker niet voorstellen. In de ochtend zorgen de wolken ervoor dat het niet kouder wordt dan zo'n 7°C en de maxima komen in de buurt van 13°C uit. Vanaf de late avond tot het tweede deel van de nacht naar zaterdag gaat het dan flink doorregenen. Op de meeste plaatsen valt tussen 5 en 8 liter per vierkante meter.

Zaterdag begint de dag met enkele opklaringen maar al snel krijgt de bewolking de bovenhand en komen er vanuit het noordwesten buien opzetten. Het blijft tot de avond wisselvallig, al kan het op de ene plaats meestal droog blijven terwijl op de andere plek de ene bui na de andere passeert. De minima schommelen rond 5 a 6°C en namiddag worden maxima tot 13 of lokaal 14°C bereikt.

Zondag blijft het overwegend droog maar erg fris met maxima amper boven 10°C.

Maandagochtend is het dan echt koud met kans op lichte vorst. Overdag klimt de temperatuur naar een graad of 11 a 12.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN