Gehandicapte niet welkom in eigen flat

Gehandicapte niet welkom in eigen flat

Gehandicapte niet welkom in eigen flat

Print
Ranst - Rolstoelgebruiker Gerrit Le Roy uit Ranst kan zijn eigen flat niet in omdat zijn buren weigeren in te stemmen met enkele noodzakelijke aanpassingen. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding is verbolgen.

Le Roy vraagt onder meer een hellend vlak aan de voordeur, zodat hij met zijn elektrische rolstoel naar binnen kan. "Maar zelfs dat wordt geweigerd", zegt hij. "Een algemene bewonersvergadering over deze aanpassingen vond plaats op een bovenverdieping, zodat ik er met mijn rolstoel niet bij kon zijn en niet eens de kans kreeg om met mijn buren te praten."


Zijn er in uw appartementsgebouw wel voorzieningen voor rolstoelgebruikers? Laat het ons weten via hier@reageren.be!

Uit die bewonersvergadering bleek dat de buren van Gerrit Le Roy vreesden dat door de komst van een mindervalide de waarde van hun appartement zou dalen. "Dit is onaanvaardbaar", zegt Jozef De Witte, algemeen secretaris van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding. "Het gaat hier echt om onwil. De buren lijken mij niet de aanpassingen af te wijzen, maar de komst van personen met een handicap in het algemeen."

Gerrit Le Roy bracht de zaak in mei van dit jaar voor de vrederechter, maar moest het onderspit delven omdat de rechter weinig kan inbrengen tegen de beslissing van een bewonersraad. Hij gaat nu samen met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding in hoger beroep.

kove

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio