Verdachte van moord op echtgenote vrijgelaten

Print
Kalmthout - M. S. uit Kalmthout, die verdacht wordt van doodslag op zijn vermiste echtgenote Monika Gyere (47), werd eind vorige week na drie maanden gevangenschap vrijgelaten.

Monika Gyere had op 8 maart een dag vrij genomen om naar haar tandarts in Nederland te gaan, maar daar kwam ze nooit opdagen. Op 12 maart werd haar rode BMW aan de Waagnatie in Antwerpen terug gevonden. Van de vrouw ontbreekt sindsdien elk spoor. Eind juni werd haar man opgepakt.

Normaal zou S. deze week voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling verschijnen, maar vorige week al liet de onderzoeksrechter hem vrij. "Er is immers geen spoor van een misdrijf", zegt zijn advocaat John Maes. "Mijn cliënt heeft altijd volgehouden dat hij met de verdwijning van zijn vrouw niets te maken heeft."

Huwelijksproblemen

De villa en de tuin van het koppel in de Minnedreef in Kalmthout werden compleet ondersteboven gehaald, zonder doorslaggevend resultaat. Het huwelijk van Monika en M., die elkaar in 1986 in Praag leerden kennen, zat voor haar verdwijning wel zwaar in het slop. Dat zijn vrouw de scheiding wou doorzetten, zou de ingenieur niet hebben kunnen verkroppen.

Intimidatiecampagne

Zijn aanhouding noemt M. S. "een intimidatiecampagne", zijn verblijf in de Antwerpse Begijnenstraat "relaxed" en de cellen onder het justitiepaleis "mensonwaardig". "Volgens mijn advocaat is het niet verstandig om nu over het onderzoek te praten", zegt S. "Maar over mijn verblijf in de gevangenis wil ik wel vertellen."

Lees het hele interview in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio