Extra protest tegen komst Noordboulevard

Ook de buurtwerking Tussen Brug & Ring is gekant tegen de Noordboulevard. Buurtbewoner Karel Verheijen verzamelde 53 handtekeningen.

jrosquin

Het openbaar onderzoek voor de Noordboulevard of Hertog Hendrik I-lei loopt vandaag af. Dat de weg ook buiten de straten van de Gulden Vellekens (onder meer Hollandsestraat) voor de nodige beroering zorgt, is nu ook duidelijk. Karel Verheijen van buurtwerk Tussen Brug en Ring (Kastelein tussen het kruispunt van de ring tot aan de brug over het kanaal) verzamelde 53 handtekeningen.

“Ik denk dat iedereen in onze buurt nu begrijpt wat die Noordboulevard gaat betekenen”, zegt Karel. “De bijna 3.000 auto’s die nu over Heizijde rijden, gaan ze over dat smal bruggetje laten passeren om die nieuwe Noordboulevard te nemen. Ik vraag me af of de stad echt wel goed weet waar ze mee bezig is.” Jean-Pierre Maes van buurtwerk Gulden Vellekens ging gisteren bezwaarschriften indienen. “We hebben er één als buurtwerk ingediend, maar daarnaast had ik voor dertig anderen ook de volmacht om hun bezwaar in te dienen én er een ontvangstbewijs voor te vragen.”

VTT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners