"Els Clottemans' leven was een soap"

Print

Els Clottemans' leven was een soap

"Het leven van Els Clottemans was een soap. We hoorden haar vertellen over parachutespringen en over een minnaar. Ze had ook verteld over de anonieme brief die ze naar Els stuurde. Ze wilde daarmee Van Doren afschrikken en haar doen inzien dat ze terug naar haar man zou gaan." Dat vertelde Laura Roberechts uit Opwijk, die samen met Clottemans de lerarenopleiding volgde, op het einde van de elfde procesdag.

"In de driehoeksverhouding kwam Els niet jaloers over. Ze kende haar plaats en ging ermee akkoord." Roberechts (foto links) had naar eigen zeggen wel het gevoel gehad dat de speurder die haar verhoorde, alles uitlegde in het nadeel van Clottemans. "Als ik iets positiefs over Els vertelde, dan pufte en blies die politieman."

Jef Vermassen, advocaat van de familie van Els Van Doren, meende dat de getuige heftig antwoordde op de vragen van de verdediging en de burgerlijke partij. "Heeft u uw vragen met Clottemans besproken?", vroeg Vermassen haar, die ervan op de hoogte was dat zij Clottemans woensdag nog had gezien.

"Neen, Els heeft me gevraagd vanuit mijn hart te antwoorden", zei Roberechts, die het na haar getuigenis moeilijk kreeg en in tranen uitbarstte."Eerlijk en zeker niet jaloers"

Griet Van Bilsen uit Asse, die ook met Clottemans de lerarenopleiding volgde, verklaarde dat ze met Els Clottemans nooit een conflict heeft gehad: "Ze heeft het hart op haar tong. Ze is eerlijk. Els was er zeker niet jaloers om dat Marcel ook een relatie had met Van Doren".

Carolien Vantournhout, een vroegere schoolvriendin van Clottemans, getuigde dat Clottemans ervoor ging als ze vond dat ze gelijk had.

"Ze durfde aan de docenten op school ook wel eens uitleggen hoe iets beter kon verduidelijkt worden, maar dat lijkt me normaal in een lerarenopleiding," aldus Vantournhout, die het achteraf niet meer zo goed kon vinden met Clottemans door hun tegenstrijdige karakters.

Spaanse schone

Toch was maandagnamiddag niet iedereen vol lof over de beklaagde. Zo getuigde de Spaanse parachutiste Raquel Martin-Moreno (foto onder) dat Clottemans de reden was waarom de anders altijd vriendelijke Els Van Doren zich ooit erg boos maakte.

Clottemans was volgens sommigen bang dat Marcel met de Spaanse aan de haal zou gaan en maakte Raquel wijs dat ze niet meer welkom was op zijn appartement in Eindhoven omdat Els Van Doren jaloers was. Raquel ging uitleg vragen bij Marcel en die stelde haar gerust dat ze nog welkom was in zijn springgroep. Maar daarop verweet Clottemans Raquel dat zij ervoor gezorgd had dat Els Van Doren kwaad was op haar omdat Clottemans de Spaanse over de jaloezie had verteld.

"Els heeft mij gezegd dat ze bang was dat Marcel verliefd zou worden op die vrouw", legde Clottemans het web van intriges uit. De Spaanse valschermspringster weerlegde dat gisteren: Uit mijn gesprekken met Marcel merkte ik dat hij heel verliefd was op Els Van Doren. Er was voor haar dan ook geen reden om jaloers te zijn."

Nu in het nieuws