Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 11 oktober 21u30

Dinsdag wordt de laatste zonnige dag uit de reeks van 5 opeenvolgende schitterende najaarsdagen. Na een koude ochtend met lokale grondvorst en zeker in de Kempen ook in thermometerhut minima dicht tegen het vriespunt, stuurt de zon het kwik naar middagwaarden tot 14°C.

Er waait wel nog steeds een matige noordoostenwind.

Woensdag begint de dag nog zonnig maar tegen de middag zal de zon toch al heel wat concurrentie krijgen van noordzeewolken. Namiddag blijft het in het noorden meestal bewolkt terwijl er over het zuiden van de provincie misschien nog af en toe enkele opklaringen verschijnen. De minima liggen rond +2°C in de Kempen en gemiddeld +3°C elders. Namiddag wordt het nog hooguit 13°C.

Donderdagochtend is het met minima rond 7°C een stuk zachter dan de voorbije nachten. Dat is het gevolg van een laaghangend wolkenpakket. Bovendien kan het door de zwakke noordenwind en hoge luchtvochtigheid lang nevelig blijven. Namiddag is een spatje motregen zelfs niet helemaal uitgesloten en de temperaturen klimmen niet hoger dan 13°C.

Vrijdag blijven de wolken dan in de meerderheid. Af en toe zou er wat motregen of een licht buitje kunnen vallen, maar veel zal het zeker niet voorstellen. In de nacht en ochtend zorgen de wolken ervoor dat het niet kouder wordt dan zo'n 7°C en de maxima komen in de buurt van 14°C uit.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN