MGallery presenteert André Saelemaekers en Paul Goris in expo 'Uitgepuurd'

MGallery presenteert André Saelemaekers en Paul Goris in expo 'Uitgepuurd'

MGallery presenteert André Saelemaekers en Paul Goris in expo 'Uitgepuurd'

Print
Geel -
Nog tot 21 november loopt in MGallery in Geel een tentoonstelling met schilderijen van André Saelemaekers en beeldend werk van Paul Goris.
?Uitgepuurd' heet de expo, ?verstild' ware ook zeer toepasselijk geweest.
Werk van topkwaliteit in elk geval, waarmee André Saelemaekers na een lange stilte op het tentoonstellingsfront de gelouterd kant van zijn kunstenaarsziel toont.

André Saelemaekers draait al een behoorlijk tijdje mee aan het artistieke firmament, in de Kempen, maar ook ver daarbuiten. Een tentoonstelling in zijn eigen stad is echter alweer een poos geleden. MGallery, de galerij in de kantoren van het Nieuwsblad van Geel, brengt daar vanaf 1 oktober verandering.

In de tentoonstelling ?Uitgepuurd' brengen André Saelemaekers en beeldend kunstenaar Paul Goris het resultaat van hun jarenlange zoektocht naar pure esthetiek, een zoektocht die uiteindelijk resulteert in hun ?simpelste' werk.

In verschillende nuances wit bouwt André Saelemaekers voorzichtig abstracte schilderijtjes op met lijm, was en olieverf. Paul Goris kiest voor de ruimtelijkheid en verwoordt zijn fundamentele eenzaamheid door middel van bronzen beelden en andere materialen. Beide kunstenaars leerden elkaar kennen op het Nationaal Hoger Insituut en doceerden aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In ?Uitgepuurd' tonen ze aan dat ?eenvoud' niet altijd simpel is, maar toch pure schoonheid kan bevatten.

André Saelemaekers en Paul Goris in MGallery, Kameinestraat 8. Open tot 21 november 2010 op weekdagen van 8.30 tot 16.30 uur, op zondag van 15.00 tot 18.00 uur of op afspraak (0476/28.74.17).

Marc Leysen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio