Kazachen protesteren tegen overwinning Rode Duivels

Kazachen protesteren tegen overwinning Rode Duivels

Kazachen protesteren tegen overwinning Rode Duivels

Print
De overwinning van de Rode Duivels op Kazachstan vrijdag krijgt een vervelende wending. De Kazachen gaan bij de Europese Voetbalbond UEFA protest aantekenen tegen de 0-2 nederlaag in de EK-kwalificatiewedstrijd.

De Kazachen zijn ervan overtuigd dat de Poolse scheidsrechters twee zware fouten gemaakt hebben. De Kazachen vinden dat ze een loepzuivere strafschop niet gekregen hebben en dat een doelpunt onterecht afgekeurd werd.

Beide fouten hebben de wedstrijd zwaar beïnvloed, klinkt het. Bij de strafschopfase kwam de bal tegen de arm van Daniel Van Buyten, maar de Poolse ref Marcin Borski legde de bal niet op de stip. Bij het afgekeurde doelpunt werd er gefloten voor een voorafgaande fout op doelman Bailly.

Puntenloos

Bij de Belgische Voetbalbond is men alvast niet op de hoogte. "Zoiets heeft ook niets met ons te maken, dat is immers een zaak voor de Europese Voetbalbond", aldus woordvoerder Nicolas Cornu.

Kazachstan, dat na drie duels nog puntenloos is in groep A, neemt het dinsdag in Astana op tegen groepsleider Duitsland.

Meer voetbalnieuws