Bloed Léopold Storme gevonden op horloge vader

Bloed Léopold Storme gevonden op horloge vader

Bloed Léopold Storme gevonden op horloge vader

Print
Léopold Storme, die terecht staat voor doodslag op zijn ouders en zus, wordt meer en meer in het nauw gedreven voor het Brusselse assisenhof. Op het horloge van zijn vader, dat de man droeg op de dag van de moord, werd bloed van de beschuldigde teruggevonden.

Volgens onderzoeksrechter Berta Bernardo-Mendez zijn er duidelijke sporen dat het horloge stuk geraakte tijdens het gevecht. De vader van de beschuldigde vertoonde immers sporen van een gevecht en van verdediging. De vader verloor blijkbaar tijdens het gevecht zijn horloge, dat nadien onder een houten palet verdween.

Bril

Op de armband van het horloge werden bloedsporen teruggevonden en uit een DNA-analyse blijkt dat dat bloed afkomstig is van zoon Léopold Storme. Nog volgens de onderzoeksrechter gaf hij daarover tegenstrijdige verklaringen.

Op de bril van de beschuldigde werden andere bloedsporen teruggevonden. Uit een DNA-analyse daarvan blijkt dat dat bloed afkomstig is van de slachtoffers. Voorts werden DNA-sporen van Léopold Storme teruggevonden op de kassa in de winkel waar de moord plaatsvond en op de broek van de vader.

Twee onbekende profielen

Twee DNA-profielen van bloedsporen die teruggevonden werden in de stoffenwinkel zijn nog altijd niet geïdentificeerd. De speurders vonden in totaal sporen van zes DNA-profielen terug. Een daarvan werd toegeschreven aan Léopold Storme en drie aan de drie slachtoffers. De twee anderen zijn dus nog steeds onbekend.

De drievoudige moord werd ontdekt op 16 juni 2007, toen klanten de stoffenwinkel van François-Xavier en Caroline Storme in de Brusselse Marollen binnenstapten en daar de lijken van de twee veertigers en van hun 21-jarige dochter Carlouchka aantroffen. Zij waren met een honderdtal messteken afgemaakt.

.

Nu in het nieuws