Leekens optimistisch voor duel tegen Oostenrijk

Leekens optimistisch voor duel tegen Oostenrijk

Leekens optimistisch voor duel tegen Oostenrijk

Print
Bondscoach Georges Leekens heeft hoop voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Oostenrijk, dinsdag in het Koning Boudewijnstadion. "Oostenrijk is een mengeling van techniek en fysiek, Duits voetbal", aldus Leekens maandag op een persconferentie in Diegem.

De wedstrijd tegen Oostenrijk is een belangrijke EK-kwalificatiematch in groep A. "De Oostenrijkers hebben hun EK-kwalificatieduels tegen Azerbeidzjan (3-0) en Kazachstan (2-0) en komen dus ongeslagen naar Brussel", zei Leekens.

"Ze zijn sterk op stilstaande fases en hebben met Marko Arnautovic een heel goede en dominante spits. Toch zie ik mogelijkheden voor mijn ploeg." Pas na de training van maandagnamiddag bepaalde Leekens zijn selectie.

"Ik hoop dat we voor snelheid en diepgang kunnen zorgen, en dat het scorend vermogen op ons middenveld omhoog gaat. We gaan sowieso opnieuw aan de partij beginnen met het doelstelling om twee keer te scoren", zei de bondscoach nog. "De meeste spelers zijn intussen gerecupereerd van de zware trip naar Kazachstan en iedereen is er klaar voor."

MEER VOETBALNIEUWS