Postbodes rijden vanaf nu elektrisch

Postbodes rijden vanaf nu elektrisch

Postbodes rijden vanaf nu elektrisch

Print
Stabroek -

Postbode Leo Bruyns (55) bedeelt al meer dan dertig jaar de post in het centrum van Stabroek. Nog nooit heeft hij zoveel bekijks gehad dan de jongste dagen. Dat komt door zijn gloednieuwe, elektrische witte bpost-fiets waarmee hij nu rondtoert.


Je kan er inderdaad moeilijk naast kijken. De spierwitte postfiets valt op in het straatbeeld. De postbodes met de witte fietsen zijn ook verplicht een fietshelm te dragen. Ook dat is nieuw. "Wat een verbetering!", zegt Bruyns. "Het is in het begin even aanpassen, maar het went vlug. De elektrische fietsen halen een radius van 40 km. Daar zorgt een kleine batterij voor die is weggestopt onder het bagagerek achter op de fiets. Er is goed over nagedacht, want nu kunnen we bijvoorbeeld meer meenemen en dat betekent dat we minder moeten bijladen", aldus nog de postbode.

Het valt hem op dat hij meer wordt aangesproken op straat en dat de mensen willen weten hoe die nieuwe postfietsen bollen. "Het verplicht dragen van de helm was misschien nog wel de grootste aanpassing. Maar na enkele dagen is dat al bijna vanzelfsprekend. Als ik privé fiets, heb ik nog niet de attitude om een helm te dragen", geeft hij toe.

De post in Stabroek heeft vijftien rondes. Het is de bedoeling dat binnen afzienbare tijd alle postbodes rondrijden met een witte bpost-fiets. Het zijn niet allemaal elektrische exemplaren. Voor sommige rondes in het centrum van de gemeente zijn gewone fietsen even doeltreffend

Erik Vandewall
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio