De Wever praat eerst met Vlaamse partijen

De Wever praat eerst met Vlaamse partijen

De Wever praat eerst met Vlaamse partijen

Print
Bart De Wever start dinsdag met zijn opdracht als koninklijk verduidelijker. Hij kondigt gesprekken met de zeven partijen aan. Er staat nog geen ontmoeting met liberalen op de agenda.

De Wever zal dinsdagnamiddag Groen!-voorzitter Wouter Van Besien ontvangen in het voorzitterschap van de Senaat. Daarna is Caroline Gennez (sp.a) aan de beurt.

Wouter Beke (CD&V) komt woensdag om 10.30 uur langs. NVA-voorzitter De Wever praat in de namiddag met partijgenoot Geert Bourgeois en in de vooravond met Ecolo-voorzitter Jean-Michel Javaux. Donderdag zijn gesprekken met Joëlle Milquet (cdH) en Elio Di Rupo (PS) gepland.

"Koninklijk opdrachthouder Bart De Wever zal de komende dagen alle nuttige en nodige contacten leggen, te beginnen met de voorzitters van de zeven politieke partijen die tot nu toe aan de onderhandelingen hebben deelgenomen", bevestigt zijn woordvoerder Jeroen Overmeer. De verduidelijker trekt voor elke ontmoeting twee uur uit.

Ook telefonische contacten

"De Wever zal aan de hand van die gesprekken alsook van telefonische contacten duidelijkheid trachten te verwerven over de standpunten van eenieder, zoals de koning hem gevraagd heeft. Bart De Wever zal zelf niet communiceren en roept alle andere partijen op om dezelfde sereniteit en discretie aan de dag te leggen", besluit Overmeer.

.

Nu in het nieuws